OVER JYP.NL

Mijn naam is Julius Ypma en JYP.nl is mijn bedrijf. Ik ben een allround ICT Interim- en Projectmanager gespecialiseerd in de ICT in de zorg (Care). De betrokkenheid en passie van de zorg raakt mij. Persoonlijk wil ik een bijdrage leveren, zodat in de zorg de cliënt voorop blijft staan. En dat alles gericht is op de versterking van de dienstverlening aan de cliënt. JYP.nl staat voor Betrokken, Betrouwbaar, Bedrijfskundig en Bewezen.

Ik kan door kennis en ervaring het brede spectrum van informatievoorziening overzien. Dit weet ik op eenvoudige en begrijpelijke wijze ook toegankelijk te maken voor mensen buiten het vakgebied en op alle niveaus. Denk hierbij aan:

  • Bestuurlijk: strategievorming, meerjarenplanning, uitwerken ICT vraagstukken vanuit bedrijfskundig perspectief;
  • Afdelingsniveau: vormgeven van de dienstverlening, betrokkenen meekrijgen in verandering, medewerkers in hun kracht zetten. Positionering ten opzichte van leveranciers;
  • Gebruikers en klanten: betrekken en enthousiasmeren. In regie zetten.

Diensten en producten

Vaak ontstaat er onrust en/of onvrede doordat de interne ‘werelden’ van ICT en business elkaar niet begrijpen en slecht met elkaar communiceren. Daarin speelt JYP.nl graag een verbindende rol. Als interim- of als projectmanager van een specifiek project of in de vorm van een CIO op afroep. Mijn insteek is de procesmatige kant. Dat is veelal het meest concrete en helpt bij het snel met elkaar in gesprek komen. Vanuit de inhoud geven we vorm aan samenwerking.

Het ICT Domein bestrijkt een zeer breed gebied. Het is een illusie te denken dat een leverancier van ICT interim- en projectmanagement alles in huis heeft. Door jarenlange ervaring in de sector heeft JYP.nl een groot netwerk opgebouwd. Dit netwerk staat ten dienste van de opdrachtgever, waarbij het concept ‘one stop shop’ praktisch ingevuld wordt. Graag zet ik mijn netwerk in om de ideale en passende oplossing te vinden voor mijn klanten. Een van mijn kerncompetenties is dan ook verbinder: #Durftedelen.

Persoonlijke informatie

Van oorsprong kom ik uit Friesland. Na een groot aantal omzwervingen keer ik vanaf de zomer van 2017 terug naar mijn geboortegrond. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en een hond. Verder ben ik een groot liefhebber van zeilen en skiën. Mijn favoriete persoonlijke citaat is: “It’s not the strongest of species that survive, nor the most intelligent, but the one most responsive to chance” (Charles Darwin).

Na mijn studie Bedrijfskunde in Groningen, ben ik begonnen in het bankwezen. Vanwege de interesse in de ontwikkelingen binnen de ICT ben ik overgestapt naar die sector. Allereerst in de ICT consultancy, waar ik me bezighield met systeemontwikkeling en later outsourcing. Vanaf 2001 ben ik direct werkzaam in de gezondheidszorg (care). Voornamelijk als IT manager, maar ik heb ook uitstapjes gemaakt naar Facilitair Management en Vastgoed Ontwikkeling.